Ζαγοροχώρια, φύση, δραστηριότητες

Τα τελευταία χρόνια στη γιορτή μου βρίσκομαι στη θάλασσα και κάθε φορά σε διαφορετικό νησί – Κίμωλο, Λήμνο, Σκιάθο…

Φέτος επέλεξα βουνό και ομολογώ ότι δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή! Ήπειρος: μια περιοχή εγγύηση για πεζοπορίες και επαφή με τη φύση. Είχα αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την οροσειρά της Τύμφης καθώς την τελευταία φορά που είχαμε πραγματοποιήσει εκδρομή στα Ζαγόρια με κεντρική διαδρομή τη διάσχιση του Βίκου, είχα τραυματιστεί και δεν ακολούθησα την ομάδα την επόμενη μέρα στην δρακόλιμνη. Μου είχε στοιχίσει ομολογώ – το είχα “κρατημένο”. Και πραγματικά νομίζω ότι αποζημιώθηκα με το παράπανω.

Τα χρώματα της άνοιξης… χιόνια και λίμνες που δεν υπάρχουν το καλοκαίρι, λουλούδια και μυρωδιές απίθανες, ποτάμια με πεντακάθαρα νερά και ατελείωτα ιστορικά γεφύρια, κόσμος λιγοστός ακόμη αφού θεωρητικά ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που λειτούργησαν κανονικά οι τουριστικές επιχειρήσεις… ένα καταπράσινο σκηνικό στα πόδια μας όπου και αν γύριζε να κοιτάξει το μάτι.

Οι προτεινόμενες διαδρομές είναι απίστευτα πολλές, ανεξάντλητες! Εάν έχει κάποιος χρόνο μπορεί να περπατά όλη μέρα στα μονοπάτια μεταβαίνοντας από χωριό σε χωριό, φιλοξενούμενος κάθε βράδυ σε κάποιον άλλο από τους υπέροχους ξενώνες της περιοχής.

Διαδρομή Καπέσοβο – Σκάλα Βραδέτου – Μπελόη

Βίτσα – Δίλοφος – Γεφύρι του Κόκκορη (Κουκούλι) – Βίτσα (ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

Πάπιγκο – Καταφύγιο – Δρακολίμνη Τύμφης (Υψόμετρο 2050μ.)

Βίκος – Πηγές

Προτάσεις διαμονής

No Comments

Post A Comment