Κρήτη, το νησί του Μίνωα

Εκτός από τα υπέροχα τοπία με τις απίστευτες εναλλαγές και τις εκπληκτικές παραλίες που θα συναντήσετε, ακολουθούν πέντε (5) ακόμη λόγοι να επισκεφτείτε την Κρήτη:

Ιστορία/ Μυθολογία. Ποιο είναι το πρώτο μέρος που σας έρχεται στο μυαλό και θυμίζει το νησί πολλά χρόνια πίσω; Μάλλον το παλάτι της Κνωσού σας ήρθε πρώτο… Για μένα, μαγικό σημείο στη γη και αγαπημένη πόλη στην Ελλάδα, η βενετσιάνικη φορτέτσα και το Ρέθυμνο!

Φαγητό. Απίστευτα φρέσκα προϊόντα αποτελούν τα συστατικά για την πιο νόστιμη παραδοσιακή κουζίνα. Ολόκληρος ο κόσμος αποδέχεται και επιδιώκει να ακολουθήσει το μεσογειακό πρότυπο. Δε θα θέλατε να βιώσετε την εμπειρία;

Ντόπιοι. Ζεστοί και φιλόξενοι, οι Κρητικοί είναι έτοιμοι να σας καλοδεχτούν στο σπίτι τους. Ζητήστε να σας πουν μαντινάδες και θα σας κερνούν ρακί για το υπόλοιπο της μέρας!

Πεζοπορίες. Γνωρίζετε το μονοπάτι Ε4 (Ευρωπαϊκό μεγάλης απόστασης); Μέρος της διαδρομής διασχίζει τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης, κι έτσι μπορείτε με τα πόδια να περπατήσετε όλο το νησί, από τη μια άκρη στην άλλη ενώ συγχρόνως θαυμάζετε το Λιβυκό Πέλαγος!

Καιρός. Είναι αλήθεια ότι στην Κρήτη χιονίζει στα Λευκά Όρη και τον ξακουστό Ψηλορείτη. Όμως, ο χειμώνας ουσιαστικά έρχεται μόνο για τους 3 γνωστούς μήνες στο νησί. Εάν θέλετε να κολυμπήσετε σε απομονωμένες παραλίες, η τέλεια περίοδος για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας είναι το Μάϊο-Ιούνιο ή ακόμα και τον Οκτώβρη! Εκεί είναι καλοκαίρι… έχει πάντα ήλιο!

No Comments

Post A Comment