Σκι στις Άλπεις

Είχα τη χαρά να ταξιδέψω σε ένα από τα πιο όμορφα και μικρά χωριά των Άλπεων. Σε μια εξαιρετικά βολική τοποθεσία, μόλις 10 λεπτά μακρυά από τα σύνορα με τη Γαλλία, το Courmayeur αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να αναπνέουν τον αέρα του βουνού, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη φιλοξενία της κοιλάδας Aosta αλλά και την υπέροχη γεύση της Ιταλικής κουζίνας.

Στη διάρκεια της εβδομαδιαίας διαμονής μου, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε σκι σε 5 διαφορετικά χιονοδρομικά κέντρα, που βρίσκονται σε 3 διαφορετικές χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία. Την ημέρα που αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διάλλειμα από τις πίστες, πήραμε το λεωφορείο και αφού περάσαμε το περίφημο τούνελ του Mont Blanc (11,6 χλμ), βρεθήκαμε από την Ιταλία στη Γαλλία και στο κουκλίστικο Chamonix. Από εκεί, πήραμε το τρένο Montenvers και μετά από μια μονόωρη διαδρομή με φανταστική θέα μέσα στα βουνά, φτάσαμε στην αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στη θάλασσα του πάγου (Mer de Glace), που βρίσκεται στις βόρειες βουνοπλαγιές της κορυφής του Λευκού όρους (4.807μ.).

Το Courmayeur όπου διανυκτερεύσαμε όλες τις μέρες, είναι επίσης γνωστό κατά τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα, οπότε και πραγματοποιείται 3 ήμερο φεστιβάλ στους πρόποδες της υπέροχης οροσειράς.

Courmayeur (Italy)
Aosta Valley (Italy)
View from the cable car/ Funivie Monte Bianco
Pointe Helbronne at our background (3462m)
Swiss Alps
Path leading to Mer de Glace
Chamonix (France)
No Comments

Post A Comment