Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας

Στα παιδικά μου χρόνια, από τα οικογενειακά ταξίδια που κάναμε οδικώς για Θεσσαλονίκη, θυμάμαι κάθε φορά τον πατέρα μου να λέει… και τώρα φτάσαμε στη Βέροια, την “Καλιφόρνια της Ελλάδας“!

Σιγά σιγά η περίοδος ανθοφορίας στον κάμπο της Βέροιας φτάνει στο τέλος της… Στα σημεία όπου άνθισαν τα υπέροχα ροζ μπουμπούκια, σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι καρποί, γεμίζοντας τις απέραντες εκτάσεις των δέντρων, με ροδάκινα εξαιρετικής ποιότητας. Από τα τέλη Μαΐου, φρούτα της περιοχής φτάνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ συγχρόνως διαφορετικές ποικιλίες ταξιδεύουν σε χώρες του εξωτερικού τόσο φρέσκα όσο και σε μορφή κομπόστας.

Το έθιμο (Hanami) με τις ανθισμένες κερασιές (Sakura) στην Ιαπωνία που έγινε γνωστό παγκοσμίως, ήταν αυτό που ενέπνευσε και κινητοποίησε τοπικούς φορείς για την ανάδειξη και διεθνή προβολή της αντίστοιχης ελληνικής εκδοχής του. Μέσα από την προσπάθεια αυτή ουσιαστικά διερευνώνται οι προοπτικές τουριστικής αξιοποίησης ώστε να αποτελέσει αυτό το φαινόμενο, τον πυρήνα νέων επισκεπτών συνιστώντας ένα ακόμη κίνητρο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιοχής (Βέρμιο, Αλιάκμονας, Αρχαιολογικός τόπος Βεργίνας, Βυζαντινές εκκλησίες, οινοποιεία Νάουσας, κ.ά.).

Οι όμορφες βιωματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, αναβλήθηκαν δυστυχώς και για φέτος λόγω της διασποράς του covid-19. Κρατήστε όμως την ιδέα και οργανώστε μια εξόρμηση για να θαυμάσετε από κοντά ένα μοναδικό θέαμα με εναλλαγές ροζ και λευκού σε ένα απέραντο τοπίο. Είναι σίγουρα μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε τα χρώματα της φύσης και της άνοιξης κάνοντας ποδήλατο ή περίπατο σε διαδρομές ανάμεσα στα χωράφια , εμπλουτίζοντας παράλληλα τη φωτογραφική σας συλλογή με μαγικές εικόνες αυθεντικής ομορφιάς σε αγροτικό πεδίο. 

Παραπομπές

No Comments

Post A Comment