Κάθε κίνηση μετράει

«Εάν σήμερα λόγω του κορονοϊού υποχρεώνεσαι να σπαταλήσεις πολύ χρόνο μένοντας ακίνητος μπροστά σε μια οθόνη, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά σου, μη ξεχνάς ότι πρέπει να καταπολεμήσεις τις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής», είπε την περασμένη εβδομάδα ο Dr. Ruediger Krech, Γενικός Διευθυντής Προαγωγής της Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος είναι όλοι οι ενήλικες να έχουν τουλάχιστον 150-300 λεπτά μέτριας ή υψηλής έντασης αερόβια άσκηση σε εβδομαδιαία βάση και περίπου 60 λεπτά την ημέρα τα παιδιά και οι έφηβοι. Κάθε είδους δραστηριότητα μετράει και μπορεί να συμβαίνει είτε στη δουλειά, ως άσκηση ή ψυχαγωγία (χορός, παιχνίδι), για λόγους μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο), σε καθημερινές εργασίες, όπως κηπουρική και καθάρισμα του σπιτιού, κ.ά

Να σκέφτεστε ότι η υγεία εξαρτάται το ίδιο και από τις ώρες που κάθεστε, όχι μόνο από το χρόνο που κάνετε κάποια δραστηριότητα.

Ας μη ξεχνάμε τις τάσεις που ανέδειξε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ευεξίας μόλις πριν ένα χρόνο: ξεχώρισε η συνταγογράφηση χρόνου στη φύση που πλέον θεωρείται ο φθηνότερος τρόπος να βελτιώσει μια χώρα το επίπεδο ψυχικής υγείας. Στην Ιαπωνία η αντιστοιχία αποδίδεται με το “forest bathing” που είναι ο χρόνος που περνάει κανείς στο δάσος. Έτσι, ολοένα και πιο δημοφιλείς γίνονται οι δραστηριότητες σε εξωτερικό περιβάλλον καθώς οδηγούν σε καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία.

Να θυμάστε ότι έστω και λίγη φυσική δραστηριότητα είναι πολύ καλύτερη από καθόλου. Ξεκινήστε με το ελάχιστο κίνητρο στο οποίο ανταποκρίνεστε πιο εύκολα.

Αναζητήστε λόγους και τρόπους να βρεθείτε στη φύση… να κινηθείτε… να προστατεύσετε την υγεία σας!

Περισσότερες πληροφορίες

Follow me on Instagram

No Comments

Post A Comment